2015 Diemer Harmonie

Kinderconcert 29-03-2015

Na een instrumentenparade op 27 maart voor leerlingen van drie basisscholen in Diemen, volgde op zondag 29 maart het kinderconcert “De muzikale fruitmand”. De toegang was gratis. De kinderen kregen een muzikale quiz aangeboden, waar ze ook zelf een rol in speelden met drie liedjes die door hen ingestudeerd waren. Bij de quiz horen vanzelfsprekend een jury en charmante assistenten. Dit maal een aardbei en een banaan. Zoals gebruikelijk was de Diemer Harmonie onder leiding van Vincent van den Bijlaard.

Koningsdag 27-04-2015

Zoals ieder jaar speelde de Diemer Harmonie ook dit jaar tijdens Koningsdag tijdens de vrijmarkt voor het gemeentehuis. Het weer werkte mee: het was droog en de zon scheen.

Afscheid burgemeester Koopmanschap 13-05-2015

Op woensdag 13 mei nam burgemeester Amy Koopmanschap afscheid als burgemeester van Diemen. De afscheidsreceptie vond plaats in het gemeentehuis van Diemen. Ook de Diemer Harmonie was aanwezig om het afscheid muzikaal te omlijsten. De burgemeester van Diemen was de beschermvrouw van de Diemer Harmonie.

Installatie burgemeester Boog 19-05-2015

Tijdens een bijzondere raadsvergadering is Erik Boog op dinsdag 19 mei geïnstalleerd als burgemeester van Hilversum. Tijdens de ontvangst van de gasten zorgde de Diemer Harmonie voor achtergrondmuziek. De nieuwe burgemeester is ook de beschermheer van de Diemer Harmonie.

Jazz op het Diemerplein 07-06-2015

Ook de Diemer Harmonie was aanwezig tijdens het jazzfestvial ‘Duke op het Diemerplein’. Ondanks dat het wat winderig was, was het toch een geslaagd festival.

Herdenking op begraafplaats Rustoord 12-06-2015

Voor de vierde keer was er op begraafplaats Rustoord een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd. De Diemer Harmonie was gevraagd om de herdenking muzikaal te omlijsten. Een ensemble van de Diemer Harmonie heeft tijdens de herdenking verschillende stukken gespeeld voor een groep nabestaanden die bijeen waren om hun dierbaren te herdenken.

Afsluiting seizoen 2014/2015

Traditiegetrouw werd het repetitieseizoen 2014/2015 op de laatste maandagavond voor de zomervakantie door de Diemer Harmonie afgesloten met een klein concert in samenwerking met Het Diemer Orkestje en Voice Female. Op deze zwoele zomeravond kwam ook burgemeester Boog luisteren naar een zeer divers programma met een reis langs seizoenen, een muzikale wereldreis om ideeën op te doen voor de vakantie en het geheel werd afgesloten door de Diemer Harmonie samen met Het Diemer Orkestje.

Afsluiting repetitieweekend

In voorbereiding op het concours waar de Diemer Harmonie eind november aan deelneemt, is de Diemer Harmonie in september 2015 op repetitieweekend geweest in Asselt. Het repetitieweekend werd afgesloten met een klein buitenconcert voor passanten.

Najaarsconcert Diemer Harmonie & Soli Velsen

Het najaarsconcert van de Diemer Harmonie op 11 oktober 2015 stond dit jaar in het teken van het concours eind november. Het was dan ook meteen de eerste try out. De Diemer Harmonie verzorgde het concert samen met Muziekvereniging Soli uit Velsen. Ook voor hen was het een voorbereiding op het concours. Beide orkesten stonden onder leiding van Vincent van den Bijlaard.

Speciale aandacht was er nog voor burgemeester Boog, die is benoemd tot beschermheer van de Diemer Harmonie.

Diemer Harmonie op concours in Veldhoven 29-11-2015

De Diemer Harmonie heeft tijdens het muziekconcours in Veldhoven een eerste prijs behaald met 84,33 punten. Daarnaast heeft de Diemer Harmonie ook de Gerard Donkers trofee gewonnen. Deze trofee werd uitgereikt aan het orkest dat het beste optreden verzorgde tijdens het concoursweekend, gelet op repertoirekeuze en uitstraling van het orkest.

Diemer Harmonie geeft kerstconcert in De Diem

Op maandagavond 14 december 2015 heeft de Diemer Harmonie een kerstconcert cadeau gegeven aan de bewoners en vrijwilligers van verzorgingshuis De Diem. Een geslaagde avond, waarbij de Diemer Harmonie kerstliederen speelden op verzoek van het aanwezige publiek en het publiek vol overgave meezong. Na afloop kregen de aanwezige bewoners en vrijwilligers nog een kerstster cadeau.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close