2011 Diemer Harmonie

Koninginnedag 2011

Op zaterdag 30 april was het prachtig weer voor het Koninginnedagconcert van de Diemer Harmonie onder leiding van Vincent van den Bijlaard. De vrijmarkt werd druk bezocht en ook de Diemer Harmonie trok veel belangstelling. Ook van de drie ‘mannen’ (foto 1) die een balkonplaats op het bordes van het Gemeentehuis hadden veroverd.

Instrumentenparade en Windkracht6

Zondag 17 april 2011 was het FEEST in de Omval. Om 11.00 uur zat de grote zaal van de Omval flink vol met leerlingen van de basisschool de Nieuwe Kring, hun ouders en wie er maar wilde komen. Klaar voor ‘Windkracht 6’ met de Diemer Harmonie.

‘Windkracht 6’ is bedacht om kinderen uit groep 5 en 6 enthousiast te krijgen om zelf muziek te gaan maken. Bijvoorbeeld op een blaasinstrument of slagwerk. Woensdag 13 april was er ‘Instrumentenparade’ in de Omval waar ze alle instrumenten mochten proberen. En onder leiding van Ciska van ter Mey was er de afgelopen weken ook al op school geoefend op liedjes bij het verhaal van Boris. Die is verliefd op het meisje Mouna die in het orkest speelt. Bij het begin van het verhaal droomt Boris en wordt hij wakker als hij dat orkest op straat hoort spelen. Want het is FEEST! In de Omval luisterden de kinderen geboeid naar het verhaal en ze zongen er onder begeleiding van de Diemer Harmonie de liedjes bij. Met er tussendoor toepasselijke muziek van de harmonie onder leiding van Vincent van den Bijlaard. Aan het eind van het verhaal zijn de twee verliefden samen. Een happy end. Het publiek klapte bij het slotlied enthousiast mee.

Avondconcert in de kerk De Ontmoeting

De Diemer Harmonie gaf op zaterdag 5 maart 2011 een avondconcert in de kerk ‘De Ontmoeting’ in Diemen. Het was ook letterlijk een ‘ontmoeting’ want het was een dubbelconcert met het Goylants Kamerkoor. Een primeur, die zowel door de musici als het publiek zeer gewaardeerd werd.

Onder leiding van Vincent van den Bijlaard, opende De Diemer Harmonie het concert met de ‘Salzburger Serenade’. Het koor, onder leiding van Bas Halsema, maakte vervolgens een reis door de tijd: van de renaissancecomponist Monteverdi tot de moderne Nederlandse Henk Badings. Na de pauze speelde de Diemer Harmonie een aantal hedendaagse stukken waaronder ‘The Sixth Suite’, geïnspireerd op Japan. Het concert in de kerk eindigde met het religieuze en daarmee zeer toepasselijke Zuidafrikaanse lied ‘Siyahamba’, gezamenlijk vertolkt door koor en orkest. Het aanwezige publiek bedankte orkest, koor en de beide dirigenten met een staande ovatie.

Loswal Festival 2011

Het buitenoptreden op zaterdag 18 juni op het Loswal Festival in Diemen viel door de harde wind en zware regen in het water. Gelukkig bood zorgcentrum Berkenstede onderdak, waar de Diemer Harmonie in de eetzaal alsnog het hele programma (wind-en-regen-vrij) ten gehore kon brengen. Via de omroepinstallatie van het Loswalfestival werd het publiek buiten van de locatiewijziging op de hoogte gebracht en ook de bewoners van het zorgcentrum werden geïnformeerd. Met vereende krachten werden tafels en stoelen verplaatst om ruimte te maken voor muzikanten en slagwerk. Het optreden werd door bewoners en overig meegekomen publiek enthousiast ontvangen. Niet alleen de Libertango van Piazzolla maar ook de solo van Marian van den Beuken op vibrafoon (Thumbs Up!) en het bekende ‘Moments for Morricone’ kregen royaal applaus. De harmonie kan terug zien op een geslaagd optreden. Met dank aan Berkenstede voor deze fantastische uitwijkmogelijkheid en de gastvrijheid. we hopen nog eens terug te mogen komen!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close