2008 Diemer Harmonie

De Diemer Harmonie Repetitiedag 2008

De foto’s boven geven een impressie van de repetitiedag op 12 Oktober 2008. Een leerzame, nuttige en gezellige dag. Tijdens de lunch hebben we genoten van de heerlijke tomatensoep van Diny. Het gezamenlijk vouwen van brieven was bedoeld als hulp voor voor onze nieuwe penningmeester.

De Diemer Harmonie Najaarsconcert 2008

Een mooi en gevarieerd concert met Cécile Rongen als soliste op basklarinet. Een hele belevenis. Niet alleen voor het orkest maar zeker ook voor het publiek.

Het concert begon met ‘Persis’, gevolgd door ‘Nightsong’ en ‘Riverdance’. Daarna Cécile Rongen met hoogtepunt van het concert, ‘Spotlights on the Bassclarinet’, van Jan Hadermann. Als je nog nooit een Basklarinet solo hebt gehoord dan kun je je bij een Basklarinetstuk al helemaal niets voorstellen… De grootste zwartkijker onder het publiek zal hebben moeten vaststellen dat dit een mooi, verrassend en afwisselend muziekstuk was. Een beetje jazzy jaren 50, 60 sfeertje. De solistische gedeeltes werden perfect door het orkest begeleid.

Na de pauze kwamen ‘Shadows of Eternity’ en ‘Two Worlds’, een fantastische uitvoering… overal waren klinkende solistische momenten te horen ondersteunt door magnifiek slagwerk. Na dit succesnummer volgt een muziekstuk dat qua klankkleur al aardig in de kertssfeer zat: ‘Canterbury Choral’. Het vervolg swingt dan toch even meer: ‘Round Midnight’ is lekkere bigband jazz met vibrafoon (Wow!). Tot slot de Beatles, altijd spannend en mooi. De Diemer Harmonie kan met trots terugkijken op een geslaagd najaarsconcert 2008.

Na afloop van het Najaarsconcert is er traditioneel een gezamenlijke maaltijd bij de Chinees. Altijd leuk en gezellig, maar eerst moeten alle spullen weer in de kast en de zaal weer opgeruimd.  Eeen behoorlijk karwei, dat onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ vlot geklaard is omdat iedereen vrolijk meehelpt. Na deze lange en vermoeiende dag rammelde iedereen kennelijk van de ‘honger’ en  in no-time vond de Chinees al snel de ‘hond in de pot’ en dat moet u maar niet al te letterlijk opvatten… Volgend jaar gaan we namelijk gewoon weer gezellig met z’n allen naar de Chinees!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close