2009 Diemer Harmonie

Koninginnedag 2009

Koninginnedag… Hans Verheij moest deze dag helaas verstek laten gaan maar Hurvey Howard en Leo van Raam zagen kans zich snel voor te bereiden en het stokje over te nemen. Met een geslaagd Koninginnedagconcert als resultaat.

Dodenherdenking 2009

DeDiemer Harmonie begeleidt al vele jaren de Dodenherdenking van 4 mei in Diemen. Vanzelfsprekend met een gepast repertoire. De belangstelling voor de herdenking is ieder jaar groot en ook steeds meer gezinnen met kinderen wonen de plechtigheid op het Raadhuisplein bij. Indrukwekkend is elk jaar het Taptoe-signaal, een trompet-solo ter inleiding van de twee minuten stilte.

 

Project Windkracht 6 – instrumenten parade

Windkracht 6 is een project om basisscholieren kennis te laten maken met blaasmuziek. Met subsidie van de Rabobank lukte de Diemer Harmonie om dat project een keer van de grond te krijgen. De leerlingen van groep 5 en 6 van de Nieuwe Kring uit Diemen kregen eerst op school vier lessen over blaasinstrumenten en slagwerk van muziekdocente Ciska van ter Meij. En er werden ook liedjes voor het slotconcert ingestudeerd. Op donderdag 14 mei 2009 was er een instrumentenparade in de Omval waar de leerlingen de gelegenheid kregen om allemaal even echte blaas- en slagwerkinstrumenten in handen te houden en -met hulp van leden van de Diemer Harmonie- te proberen. Ook de liedjes werden nog eens geoefend. Met als klap op de vuurpijl het slotconcert op zondag 17 mei 2009. Geniet van het fotoverslag.

Repetitiedag 18 oktober 2009

De foto’s boven geven een impressie van de repetitiedag op 18 Oktober 2009. Het was een drukbezochte, leerzame, nuttige en gezellige dag. Met drie dirigenten voor de groepsrepetities van hout, koper en slagwerk. Diny had weer de tomatensoep voor bij de lunch geregeld.

Najaarsconcert 15 november 2009

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt op zondag 15 november 2009 tijdens het najaarsconcert van de Diemer Harmonie in theater De Omval.

Het was, met ook nog een gastoptreden van de  Slagwerkgroep van de Muziekschool Diemen, een heel gevarieerd programma. De Diemer Harmonie begon met ‘Spirit of the Falcon’ en ‘Nightsong’, twee muziekstukken van Richard L. Saucedo. Daarna kwam ‘Lux Aurumque’ van Eric Whitacre. In dit muziekstuk hebben de  dames van het orkest op een zeker moment een zangpartij die tot veler verbazing nog mooi klinkt ook. ‘Cobra’ van de Nederlandse componist Jan Bosveld ging vergezeld van een mooie dia-show van schilderijen gemaakt door leden van de Cobra-groep (genoemd naar hun woonplaatsen Copenhagen-Brussel-Amsterdam). Het eerste deel van het concert werd afgesloten met ‘Quad City Stomp’ van Michael Sweeney.

De Slagwerkgroep Muziekschool Diemen onder leiding van Maarten Rongen speelde om de pauze heen vier muziekstukken: ‘Whole- Tone Fantasy’, The Winding River’, ‘Youth Spirit’ (van Maarten Rongen zelf) en tot slot het zwingende ‘Latin Resume’. Een bijzonder geslaagd optreden. De Diemer Harmonie ging daarna verder met ‘Rapunzel’ van Bert Appermont, met Nienke Sikkema als vertelster van dit sprookje. Hierna volgden ‘In Times of Triumph’ van James Swearingen en ‘Gullivers Travels’, opnieuw eeen werk van Bert Appermont. De uitsmijter was ‘Pirates of the Caribbean’ van Klaus Badelt. De inspanningen en het enthousiasme werden beloond met een staande ovatie. Tot groot genoegen van de muzikanten.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close