2010 Diemer Harmonie

Concert in de Urbanuskerk zondag 21 maart

Zondag 21 maart hebben wij een concert gegeven in de Urbanuskerk in Bovenkerk. Een prachtige en schitterend aan de Amstelveense Poel gelegen kerk kerk met een goede akoestiek en een mooi orgel. De Diemer Harmonie en de organist Dirk Oud  hebben er samen een mooi programma van gemaakt. Als de erg lage stemming van het orgel geen roet in het eten had gegooid dan hadden we ook werk voor harmonieorkest met orgel kunnen uitvoeren.

De Urbanuskerk is de parochiekerk van Bovenkerk en Westwijk in Amstelveen. Hij is ontworpen door Pierre Cuypers. De bouw begon in 1875 en in 1888 werd de kerk ingewijd. Het plan om er in 2011 ook op te treden ging niet door omdat de kerk plotseling dicht moest vanwege ernstige funderingsproblemen.  Er wordt nu hard aan gewerkt die op te lossen.

 

Muziekproject basisscholen Diemen, 2010

Groep 7a van meester Rob.
Wij (Ad, Sonja, Purcell en Christine) hebben als saxofoonkwartet meegedaan met het muziekproject voor de basisscholen in Diemen. Dinsdagmiddag 2 november zijn we allemaal ruim op tijd, op de Octopus. Een warm onthaal. Ze zitten met ongeduld te wachten. Snel een opstelling voor in de klas. Welke fotograaf wordt het? De keus valt op Bente. Als we de tango aankondigen, wil een van de druktemakers, Benoit, daar graag op dansen. ‘Met welke meisje?’, vragen we. Liever zonder meisje en Benoit gaat solo uit zijn dak. Terwijl de druktemaker zich uitleeft, merken we dat de rest van de klas zichtbaar geniet van deze durfal en van de workshop. Bijna vergeten we het verslag. Gelukkig nog op tijd, want er valt een prijsje mee te verdienen. Een houten vogelfluitje voor het beste, mooiste of origineelste verslag. Wij, de muzikanten, vormen de jury.. Natuurlijk hebben we de Diemerharmonie en het leerorkest in de schijnwerpers gezet en de URL van de website op het bord geschreven. Zo’n uur vliegt om. Tijd om naar de volgende klas te gaan.

Groep 7b van juf Hellen.
De kinderen zitten met ongeduld te wachten en zijn getuige van alle voorbereidingen. Ondertussen wordt er honderduit gevraagd en met meubilair geschoven om ruimte te maken voor de muzikanten. Noah glundert. Hij krijgt instructies hoe het fototoestel te bedienen. Alle kinderen hebben een naambordje op hun tafel staan. Daar hebben we om gevraagd want dat communiceert beter. Ook papier en pen liggen klaar om een verslag of tekening te maken. Ad houdt een leuke introductie. Daardoor ontstaat een geanimeerd gesprek tussen de muzikanten en de klas. De kinderen zijn niet te stuiten, willen alles weten, vooral over prijzen, leeftijden, hoe lang we al spelen, van welke muziek we houden. En waarom een sax niet echt van goud is? De grote baritonsax maakt de meeste indruk. Juf Hellen heeft de klas goed voorbereid. Ze weten al veel. Een leuke enthousiaste groep.

De tekstverslagen en tekeningen.
Tekstverslagen en tekeningen hebben we na afloop doorgenomen en gejureerd. De winnaars zijn: Shawn uit groep 7b voor zijn originele tekst (hij heeft saxrillingen gevoeld en volgens hem worden wij vast beroemd in Diemen-centrum) en tekening op de achterkant. In groep 7a was de keus lastig. Na lang aarzelen hebben we besloten dat Anchel de prijs verdient voor zijn mooie tekening van het kwartet en dat het verslag van Dachel in Dievertimento komt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close