De vereniging

De Diemer Harmonie is een
symfonisch blaasorkest!

Een harmonieorkest of kortweg harmonie is een orkest dat bestaat uit blaas- en slagwerkinstrumenten. Van alle blaasorkesten heeft een harmonie de grootste variatie aan instrumenten, met klarinetten, fluiten, hobo’s, fagotten, saxofoons (‘houtblazers’) en trompetten, trombones, hoorns en tuba’s (‘koperblazers’).  En, als het een beetje meezit, een heel uitgebreide slagwerksectie met onder andere pauken, klein slagwerk en een grote verscheidenheid aan melodisch slagwerk: xylofoon, buisklokken en dergelijke. Een contrabas -met strijkstok- hoort er eigenlijk ook nog bij. Een fanfare heeft van het ‘hout’ alleen de saxofoons en een brassband doet het zelfs helemaal zonder houtblazers. De uitgebreide bezetting van  een harmonieorkest geeft in klank en techniek veel mogelijkheden.

Lid worden van de Diemer Harmonie

Wie al redelijk overweg kan met een blaasinstrument, slagwerk of een strijkbas is van harte welkom om mee te spelen. Maar ook beginners en leerlingen kunnen bij ons terecht. Die kunnen we in contact brengen met een professionele leerkracht en vaak kunnen we hen een instrument in bruikleen geven.
Belangstelling? Bel Marike Smit (voorzitter), telefoonnummer: 06 44 76 60 75 of stuur een e-mail aan voorzitter@diemerharmonie.nl
U kunt op maandagavond ook gewoon bij ons binnen lopen om eens te luisteren en kennis te maken. De zaal heeft bijna 190 stoelen. De Diemer Harmonie repeteert vanaf 20.00 uur in de grote zaal van theater De Omval, Ouddiemerlaan 104, 1111 HL Diemen (route).

Repertoire en Muziekkeus

Wat de muziek betreft, er is voor elk wat wils. Het repertoire wordt verscheidene keren per jaar aangepast  en is heel gevarieerd. Je vindt er niet alleen klassieke muziek,  lichte muziek (met ook beroemde film- en musicalmuziek) maar ook jazzy stukken. Meestal origineel werk voor harmonieorkest maar ook goede arrangementen.

De repertoirecommissie houdt zoveel mogelijk rekening met de wensen van alle orkestleden en probeert ieder jaar weer leuke en gevarieerde programma’s samen te stellen. Muziek uit het repertoire van de Diemer Harmonie kunt u op de muziekpagina beluisteren.

Natuurlijk zien wij u graag op één van onze concerten.
De Concert Agenda vindt u hier.

Contactinformatie over de Diemer Harmonie vindt u hier.

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close