DH Nieuws
18 December – De Diemer Harmonie zorgt voor gezellige kerstfeer in Zorgcentrum de Diem

Op maandag 18 december verzorgde de Diemer Harmonie onder leiding van haar vaste dirigent Vincent van den Bijlaard een kerstconcert in De Diem.

De bewoners zijn altijd heel enthousiast : ze bepaalden welke kerstmuziek werd gespeeld door het orkest en zongen uit volle borst mee! De kerstmuziek werd afgewisseld met enkele andere nummers uit onze nieuw thema, waarbij ook één van de bewoners een stuk dirigeerde.

Na afloop van het kerstconcert kregen de bewoners van de leden van de harmonie nog een plantje met kerstkaart uitgereikt. Een gezellige avond !


12 November – Een prachtig concert van de Diemer Harmonie

Op zondag 12 november gaven wij onze jaarlijkse najaarsconcert in Theater De Omval in Diemen. Onder leiding van onze vaste dirigent Vincent van den Bijlaard, speelden wij verschillende stukken uit het thema Franse Muziek. Het begon na een ouverture-toespraak in het Frans, met het vrolijke stuk “Boum” gevolgd door meer serieuze stukken als “Cent mille chansons” en “Jacques Brel toujours”. Vlak voor de pauze kon het publiek genieten van het geweldige optreden van onze twee jonge solisten aan de fluit met “Il est 5 heures, Paris s’eveille”.

Wat een genot om voor een volle zaal te spelen! Bijna alle stoelen waren bezet. Burgemeester Erik Boog, beschermheer van de Diemer Harmonie en zijn vrouw kwamen ook even luisteren. Voor het laatste stuk “Paris Montmartre” nodigden wij Meza Rijsdijk als accordeonist uit om mee te spelen. Ze gaf een prachtig tintje aan dit stuk.

Het publiek was zo enthousiast dat ze een staande ovatie gaven er een toegift volgde met het vrolijke (en zo snel!) “CanCan”. Een mooi concert om dit Franse thema af te sluiten.


15 October – Repetitiedag voor het najaarsconcert

Ter voorbereiding op het jaarlijkse najaarsconcert, hebben we eelke jaar een samenspeeldag. We repeteerden in twee verschillende groepen, koperblazers en houtblazers, onder leiding van onze eigen dirigent en een gast-dirigent, dit jaar Frank Bollebakker. Wij sloten de dag af met een tutti-repetitie en een gezellig diner met z’n allen. Opnieuw heel geslaagd!


9 en 10 September – Druk weekend voor de Diemer Harmonie

Na een fijne zomervakantie, had de Diemer Harmonie op zaterdag 9 September een hele drukke dag!  Wij waren aanwezig op het Diemer Festijn om nieuwe leden te werven, jullie op de hoogte te stellen van onze komende concerten en meer fans te krijgen. Misschien zien jullie tijdens ons volgende concerten nieuwe muzikanten in het orkest!

Op zondag 10 September heeft de Diemer Harmonie tijdens de open Monumentendag een terrasconcert gegeven bij Paviljoen Puur. Onder leiding van onze vaste dirigent Vincent van den Bijlaard speelden wij gedurende een uur enkele stukken uit onze Frans programma. Het was erg warm maar onder de schaduw van een overkapping kon het publiek genieten van liedjes zoals ”Jacques Brel toujours”, “CanCan” en “Nathalie”.


17 juni – Afsluiting seizoen in de Omval

Wat een leuke avond hebben we gehad ter afsluiting van het seizoen in de Omval!

Naast Edog, VoiceFemale en The laagland ensemble, gaf de DH een kleine preview van het programma van het najaarsconcert. Elk ensemble speelde enkele stukken voor een altijd enthousiast publiek!

Het podium was daarna helemaal vol toen iedereen zich bij de Diemer Harmonie voegde om het laatste samen gespeelde stuk uit te voeren: Tulpen uit Amsterdam. Het publiek zong zelfs mee met de koren!

Wij danken jullie allemaal voor dit mooie seizoen en hopen jullie na de zomervakantie terug te zien met onze eerste date op 10 september 14:00 bij Fort Diemerdam!


23 juni – Jaarlijkse herdenking op begraafplaats Rustoord

Zoals elk jaar nam de Diemer Harmonie deel aan de herdenkingsavond op begraafplaats Rustoord. Op vrijdag 23 juni konden bezoekers, onder een stralend zonnetje, genieten van een mooi ceremonie georganiseerd door de Belangenvereniging Rustoord.

Muziek werd verzorgd door de Diemer Harmonie die, naast Lucy Dijkman en haar pianosongs vol emotie, verschillende stukken speelde.

We hopen volgend jaar weer voor jullie te spelen voor dit mooie evenement.


Diemer Harmonie speelde bij de onthulling van een plaquette bij Fort Diemerdam

Op maandag 12 juni, de DH was uitgenodigd om te spelen bij Fort Diemerdam voor een belangrijke gelegenheid: een plaquette ter nagedachtenis aan de vijf omgekomen bemanning van de Wellington HE154 was onthuld.

Het vliegtuig werd op 12 juni 1943 neergeschoten in Overdiemen met zijn vier Australische en een Engelse bemanningsleden. Voor de onthulling van de plaquette kwamen verschillende sprekers aan het woord, onder wie de attache van de Australische ambassade. Familieleden van twee van de vijf bemanningsleden warren ook aanwezig.

De Diemer Harmonie gaf een mooie prestatie vol emotie om dit moment te herdenken. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Historische Kring Diemen (HKD) en Comite Diemen ’40-’45.


9 juni 2023: Diemer Harmonie te gast bij studioDMN


Koningsdagconcert 27 april

Traditiegetrouw speelt de Diemer Harmonie op Koningsdag om 10.00 uur voor het Gemeentehuis.


Diemer Harmonie neemt afscheid van voorzitter Hubert de Leeuw

Na 23 jaar in het bestuur, waarvan 18 jaar als voorzitter, heeft Hubert de Leeuw maandag 20 maart 2023 tijdens de Algemene Ledenvergadering afscheid genomen als voorzitter van de Diemer Harmonie. 

In alle jaren als voorzitter heeft Hubert veel betekend voor de vereniging en voor de gemeenschap in Diemen. Gelukkig blijft hij wel spelen op zijn hoorn in de harmonie. De harmonie heeft op passende wijze afscheid genomen van Hubert. Tijdens de vergadering is Marike Smit-Schooneveldt gekozen als nieuwe voorzitter.

Huldiging jubilarissen

Tijdens de repetitie van 16 januari 2023 zijn de jubilarissen van het afgelopen jaar gehuldigd. Er waren maar liefst drie jubilarissen: Marike Smit-Schooneveldt speelt 25 jaar dwarsfluit bij de harmonie, Jan Steevens is 40 jaar lid en speelt klarinet, net als Diny Koremans die al 55 jaar lid is. De Diemer Harmonie is blij zulke leden .

Naborrelconcert

14 januari 2023 heeft de Diemer Harmonie een ‘naborrelconcert’ gegeven voor genodigden. de zaal was omgebouwd tot een sfeervol café, waarbij muziek klonk en werd teruggekeken op het afgelopen jubileumjaar.

Diemer Harmonie Diemenaar van het jaar 2022

De Diemer Harmonie is door het DiemerNieuws uitgeroepen tot Diemenaar van het Jaar 2022.

De harmonie heeft deze onderscheiding ontvangen vanwege het 125-jarog bestaan in 2022 en de belangrijke rol die het orkest in de Diemense samenleving speelt. We zijn trots op deze prijs!

Klik hier om het hele artikel in het Diemer Nieuws te lezen.

Hubert de Leeuw, voorzitter Diemer Harmonie Foto: Trudy Kroese

Koninklijke Erepenning voor Diemer Harmonie

Bij het jubileumconcert 13 november 2022 ter ere van het 125-jarig bestaan van de harmonie reikte burgemeester Erik Boog, beschermheer van De Diemer Harmonie, de Koninklijke Erepenning uit aan voorzitter Hubert de Leeuw.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan (sport)verenigingen, stichtingen of instellingen. De Koninklijke Erepenning wordt toegekend door de Koning en symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

De Diemer Harmonie is zeer vereerd met deze erkenning aan het culturele leven in Diemen.

foto Trudy Kroese

Vanaf 31 oktober repeteren oud-leden mee

Een aantal oud-leden heeft gehoor gegeven aan de oproep om de finale mee te spelen van het jubileumconcert. Leuk dat zoveel oud-leden hebben gereageerd op onze oproep! De oud-leden repeteren twee tot drie keer mee. De repetitietijden voor de oud- leden zijn:

  • maandag 31 oktober 20.45 – 21.15 uur
  • maandag 7 november 20.45 – 21.15 uur
  • zaterdag 12 november 11.30 – 12.00 uur

Jubileumconcert 13-11-2022

De Diemer Harmonie verzorgt op zondagmiddag 13 november het jubileumconcert onder leiding van Vincent van den Bijlaard. Het concert met als thema Parade staat in het teken van het 125 jarig jubileum. Een aantal oud-ledenspelen de finale van het concert mee. Tijdens de pauze zal er een tombola zijn met leuke prijzen! Kaarten te koop bij Theater De Omval, via de website, kom langs of bel ma, wo, vr van 10.00 – 12.00 uur naar 020 6001897.

Uitnodiging voor oud-leden: speel de finale van het jubileumconcert mee op 13-11-2022

De Diemer Harmonie bestaat dit jaar 125 jaar en nodigt alle oud-leden uit om de finale van het Jubileumconcert mee te spelen. Inschrijven is vanaf 28-10-2022 niet meer mogelijk.

Lunchconcert Diemer Harmonie bij Floriade Expo 2022 op 28-8-2022

Op zondag 28 augustus zal de Diemer Harmonie om 12:30 uur het lunchconcert verzorgen op de Floriade in Almere. Nog niet naar de Floriade geweest? Dan is dit een goede gelegenheid om te gaan. Toegangskaarten voor de Floriade zijn te koop via de website van de Floriade.

Muzikale ontmoeting 9-7-2022

Na afgelasting in maart 2020 door corona en na uitstel door verbouwing van Theater de Omval gaat het dan op zaterdagavond 9 juli eindelijk toch gebeuren: de muzikale ontmoeting tussen de Diemer Harmonie en Muziekvereniging Soli in Theater de Omval. Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via Theater de Omval.

Koningsdag 27-4-2022

De Diemer Harmonie speelt na een afwezigheid van twee jaar door corona weer het Koningsdagconcert in de openlucht op woensdag 27 april om 10:00 uur tijdens de vrijmarkt in Diemen. Het concert wordt om 11:00 uur afgesloten met een gezamenlijk optreden met het projectkoor Break Out dat door Voice Female is opgericht in het kader van Diemen Veert op.

Zaterdag 25-12-2021 ‘Kerstgroet’

Link naar onze kerstgroet: https://www.youtube.com/watch?v=Ax8fmC9QFnY&ab_channel=DiemerHarmonie

Update zaterdag 13 november

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor het najaarsconcert op 14 november.

Zondag 14-11-2011 ‘Najaarsconcert’

Zondag 14 november geven we ons jaarlijkse najaarsconcert om 14:00 uur in theater De Omval. U komt toch ook? Klik hier om kaarten te bestellen. Vergeet niet je coronatoegangsbewijs en ID.

Zondag 12-09-2021 ‘Buitenconcert bij Fort Diemerdam

Zondag 12 september geven we voor het eerst sinds corona weer een buitenconcert om 14:00 uur bij Paviljoen Puur. U komt toch ook? Vergeet niet je corona check bewijs en ID.

Maandag 23-08-2021 ‘We starten weer met repeteren’

Maandag 23 augustus starten we weer met onze repetities. Hierbij houden we ons aan de coronamaatregelen. Zin om mee te doen?

Maandag 17-05-2021 ‘lezing door Vincent van den Bijlaard: Revoluties in de muziek’

De Diemer Harmonie vindt het jammer dat we door de coronamaatregelen al zo lang niet voor jullie kunnen optreden. In plaats van een concert bieden we jullie nu een lezing aan via Zoom van onze dirigent Vincent van den Bijlaard met als titel ‘Revoluties in de muziek’.

Meld je aan voor deze lezing op maandag 17 mei om 20.30 uur bij vicevoorzitter@diemerharmonie.nl. Het weekend ervoor ontvang je dan de link voor de lezing en een instructie om mee te doen!

Tot dan!

Donderdag 25-12-2020 ‘ons kerstconcert!’

Link naar het kerstconcert op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=f21LzyL7vI4


Woensdag 23-09-2020 ‘wij repeteren weer!’

Vanaf 24 augustus repeteren wij weer elke week op gepaste afstand en repeteren wij op basis van Protocol KNMO versie 08062020 definitief (https://www.knmo.nl/protocol/).

Bij de orkestopstelling voor blazers wordt rekening gehouden met een vrije ruimte van 2 meter rond het midden van iedere stoel. Voor nietblazers wordt rekening gehouden met een vrije ruimte van 1,5 meter rond het midden van iedere stoel. Wij volgen hiermee de richtlijnen van Charité in Berlijn d.d. 7 mei 2020, het onderzoek Freiburg en de richtlijnen van de Zwitserse theaters/zalen/orkesten d.d. 21 mei 2020.

We houden je op de hoogte van geplande concerten via deze website.


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close